Monday, December 27, 2010

Home » Suka Sangat..ALHAMDULILLAH

Suka Sangat..ALHAMDULILLAH

Subhanallah Walhamdulillah Walailahaillah WallahuAkhbar....

Alhamdulillah, cIK iLA msh diberi kesempatan tuk menulis kat cni. Rindu nak berkong si ilmu dgn sahabat2 blogger sekalian...thanx yer sudi singgah n follow cIK iLA.. :)

Semalam cIK iLA dpt 2 berita gembira...


APE DIA TU cIK iLA???

Memula... mama dapat mesej dr Kak Ipar..tersengeh je mama. xpenah2 pulak mama gitu..rupa2nya cIK iLA bakal dapat anak sedara. ALHAMDULILLAH...bertambah lagi umat NABI MUHAMAD saw....

Semoga sebuah lagi keluarga bahagia yang dirahmati ALLAH swt akan terbina..amin..

Congrats Abe & Kak Long !!

Yang kedua pulak, bg student2 Uni yg sdg menghabiskan sisa-sisa cuti skrg ni pastinya dah tau result korang kan...mcm mane?? Best tak resultnye...??

Apepn, usaha sudah, tawakal pun sudah...redha n bersyukurlah sebab kalian masih lagi blh truskan pengajian..ALHAMDULILLAH...

cIK iLA nak ucapkan tahniah tuk Abe, Adik pompuanku syg n Adik lelaki no. 2 ku yg berjaya capai target n lulus ngan bestnye lam pekse final sem lepas....TAHNIAH2!!!

(mode : ucapan ala2 pemenang awod gitu) tak lupa jugak cIK iLA nak ucapkan TAHNIAH tuk Adik no. 3 ku yang dah dikurniakan beberapa bintang A dlm PMR nye...wlpn x full tp cukup membanggakan...

Oleh itu(skema sket), jangan lupa sujud syukur...DIA dah bagi yang terbaik tuk kita sekeluarga...WAN'S FAMILY :)

Dari Abu Bakrah: Apabila Rasulullah s.a.w. menemukan sesuatu yang menggembirakan baginda atau disampaikannya kepada baginda sesuatu berita sukacita, maka baginda melakukan sujud syukur sebagai tanda bersyukur kepada Allah s.w.t. (HR Abu Daud, Ibnu Majah dan Tirmizi).



2 comments:

  1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan .. tengok jgn x tengok.. sila klik disini dan klik disini. Juga tutor 4 the latest read more klik disini.
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    ReplyDelete
  2. @BUJANG SUSAH

    Waalaikumussalam...

    Trima kasih..syukran..insyaALLAH...sama2 kita sebarkan ilmu yg berguna demi kebaikan bersama...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...