Sunday, December 12, 2010

Home » Suka Sangat Potong Yer

Suka Sangat Potong Yer

Subhanallah Walhamdulillah Walailahaillah WallahuAkhbar....

Salam sahabat2 blogger...

Dah bape ari dah cIK iLA xleh (bukan xnak tau) update blog nih..

Nak tau ape sebabnya???

Lihat gambar kat bawah ni..tentu korang akan lebih awal tau kesudahan posting cIK iLA nih..huhu...


KABEL TEPON DA KENA CURIK!!!

Ape la pulak kaitannye ngan tenet ni cIK iLA???

cIK iLA pakai wireless tenet kat umah..dah tu sah2 la kalo kabel tepon kne potong wireless pon kena potong gak...hmmppsss....

Nak beli broadband (skemanyeee)..kate jiran sblh umah "tok payoh beli la.koho sumbak mung nanti.slow supo siput" haha....

So, cIK iLA batalkanlah niat nak kawen beli benda alah tu...hehe

Tengok kat tiang tu, kabel tepon n elektrik duk dekat2 jek.
Terfikir pulak, cemane la Enchek Penchurik tak tersalah potong kabel yg lagik power tu...

Dalam hati.."mungkin diorg ni ade ijazah lam bab potong memotong nih" hehe...

Kalo tak..beginilah nasib kamoo Enchek Penchurik...

Bertaubatlah wahai Enchek Penchurik..kamoo menyusahkan ramai orang...

Jangan mengharapkan kebaikan daripada orang yang tidak mengharapkan kebaikan dari kamu.

13 comments:

  1. mira_nas : mahal lakot sbb ade tembaga kat dlm tu...haha...kalo tiang tupun buat ngan tembaga...garenti dah dia amik...hehe

    ReplyDelete
  2. salam..sama2 kita follow untuk ilmu yer.http://bingkaibiru.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum, kadang2 saya terfikir bagini, inshaallah suatu waktu nanti dia akan memarahi orang yang memotong wire talipon, kerana dia dan keluarganya hendak menggunakan talipon atau internet

    ReplyDelete
  4. kak ila !!! hehehe.. lame x menyemak kt cnie.. rndu mamat x ?? :p hee~ wayar yang kene potong 2 nti kite sambung kai taliu barut je ek.. adoey :p

    ReplyDelete
  5. salam ziarah...ye..sy jugak benci dgn si pencuri kabel ni..hurm..aritu x pasal2 blackout..nyampah..

    ReplyDelete
  6. Salam ... :) rumah kat kampung pun selalu gak kena curik .. dah beberapa kali dah ... rasanya ada la sampai 4-5 kali ..jenuh dah asyik wat report benda yang sama jer.

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. husairi hanafi: salam ukhuwah sahabat..
    insyaALLAH...sama2 kita ikuti demi kebaikan..

    ReplyDelete
  8. aris jusoh: wslm..itu la. mungkin skrg diorg tak perlukan tepon nih..bila smpi masa diorg..mst diorg nyesal..taubatlah..

    ReplyDelete
  9. dik mamat: ha..dik mamat dah merdeka..alhamdulillah. ha..kuat ke tali barut tu??nti jadi lbh most wanted drpd kabel tepon skrg plak..hehe

    luna Q jimat: salam ziarah luna..ha,blackout???mst si pencuri tu silap potong tu..hangus lah kat atas tu...

    ReplyDelete
  10. hasrul hassan: salam..byk kali tu..sebbaik org2 telekom tu murah hati lg nak bg..kalo tak mmg tak dapek den nak nolong nye...dgr kata dr staff telekom..kabel tu bukan murah..mahal..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...