Thursday, January 13, 2011

Home » Dunia Tanpa Sempadan

Dunia Tanpa Sempadan

BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM....


Sejauh mana DUNIA TANPA SEMPADAN yang dihiasi bunga-bunga teknologi yang canggih mempengaruhi hidup anda????


Salam sahabat blogger...Salam Khamis yang penuh kebahagiaan kerana esok bakal kita bertemu dengan Jumaat, Penghulu segala hari....insyaALLAH...

Hari ni cIK iLA cam skema sket menulis...bukan sbb dah kene tego dek cikgu disiplin. Tp sbb terkejut ngan penemuan cIK iLA pagi ni....

Berapa ramai antara kita yang betul2 addicted (ketagih) ngan INTERNET???? Angkat kaki..ops....

OoooOOO...tanak ngaku yer...xpe2...jom kita tengok tanda2 orang yg KETAGIHAN internet ni (or dlm bahasa budak2 zaman skrg TENET)....

1. Pagi2, celik je mata, trus 'on' lappy or pc (gosok gigi pon tak..solat subuh lagi la....isk..isk..)

2. Kalo makan, mesti makan depan lappy or pc (kalo tak xkenyang makan punye..budaya makan bersama satu kuarga pon dah lama tertinggal kat belakang)

3. Sanggup pokai semata-mata nak beli henpon canggih semata-mata nak 'online anywhere' (mst yang blh pakai wifi sbb benti je kat mane2 'fast food', blh trus 'online')

4. Cuba ler sahabat2 tuliskan ape lagi yang terbuku kat jantung korang tu.....luahkan..hehe

13 comments:

  1. nmpknye sy bkn dlm kategori KETAGIHAN internet. sbbnya, lepas bgn sy akn gosok gigi, solat subuh dlu bru on laptop. then, klu mkn dpn laptop pon, mkn yg ringan2 je. last, x pokai disbbkn bli henpon cggh sbb gna henpon x de kaler jek..:D

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah....shima pun bkn kategori ketagih internet. sbbnye...klw x der ape2 yg nk usha...shima x on9 pun. btw, thanx ila... :)

    ReplyDelete
  3. akak belom sampai tu lagi cik ila sebab guna henpon cikai jer..hihi..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. @SHM

    nasib baik..tp time smyg subuh tu ade igt facebook x???hehehe

    ReplyDelete
  6. @SHiMa CHomEyL

    wa..alhamdulillah..bgsnye..mcm berdisiplin jek cik syima kita ni...org lain 24jam online....

    ReplyDelete
  7. @Princess Nur

    sket ag henpon cikai tu akan btukar mjadi oltromen blackberry...yo dok kak nur???

    ReplyDelete
  8. klau xde kja sgt barulah..ada kja pun pi buka jg..hehe..lg2 klu ada internet..bkn apa, bnyk bacaan bnyk pengalaman n ilmu..btul x..

    ReplyDelete
  9. Tak jauh...kalau time kerja..dari rumah aku (serdang)ke seremban,kalau time cuti dari rumah aku ke batu pahat..(tengok keadaan)..huhu..

    ReplyDelete
  10. @ASSOYFINGER67

    uish..jauh jugak DUNIA TANPA SEMPADAN dia yer...

    ReplyDelete
  11. @Pendapat Syah

    cari pengalaman n ilmu tu bgs..jgn cari pasal dah ler...

    ReplyDelete
  12. tapi ada sesetengah org tu...

    online sepanjang masa. time meeting pun online jg wlpn invi. tu kira sempadan mana dia duduk tu? sempadan maya ke sempadan normal

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...